DA probam tekst sa postovima

NOVOSTI IZ POLIKLINIKE

Pon, 15. 6. 2015.

Kako ukloniti neželjene dlačice iz nosa, ušiju i obrva?

uklanjanje dlaka

Muškarcima obično nakon 35. godine zbog djelovanja muškog spolnog hormona testosterona dolazi do rasta dlaka na ramenima, leđima, ušima, obrvama i u nosu.

Svake godine dolazi do povećanja dlakavosti na navedenim mjestima. Muškarci pokušavaju bezuspješno ukloniti neželjene dlake čupanjem, brijanjem, podrezivanjem i ostalim metodama. Nažalost, te metode imaju samo kratkotrajan efekt. Jedini način da se neželjene dlake trajno uklone jest laser, pod uvjetom da su dlake tamne. Problem većine lasera za uklanjanje dlaka je što zbog tehničkih ograničenja nisu podešeni da se pojedine neželjene dlake uklone. Primjerice, prevelik je promjer laserske zrake te se dlake ne mogu precizno ukloniti što je posebno bitno kod obrva.

Konačno je mukama muškaraca došao kraj dolaskom najnovijeg lasera u Polikliniku Poliderma. Radi se o laseru koji ima promjer laserske zrake veličine 2 do 4 mm te se može svaka neželjena dlaka precizno ukloniti. Bitno je napomenuti da je tretman bezbolan. Najveća prednost ovog lasera je što je posebno pogodan za slabije dlake tj. svijetlosmeđe dlake što prije nije bilo moguće. Osobno sam isprobao ovaj laser i uvjerio se u njegovu efikasnost. Još nisam isprobao na sebi na ušima i obrvama jer me trenutno tu dlake ne muče toliko, no čini se da ću ga uskoro morati isprobati za neželjene dlake u nosnicama.