Akne

by

Gotovo da nema čoveka kod koga se bubuljice nisu pojavile u toku života. Najčešće se javlja na licu (čelo, obrazi, brada), grudima i leđima, gde se nalaze uvećane i veoma aktivne lojne žlezde. Postoji genetska predispozicija u nastanku ovog poremećaja, tako da ako je neko od roditelja imao akne u mladosti, velika je verovatnoća da će ih i deca, u nekom obliku, imati. Retko spoljni uticaju dovode do nastanka akni. Neki kozmetski proizvodi za negu kože i kose mogu da ih pogoršaju. Lekovi: steroidi, liijum, neki antiepileptici i jodidi mogu potpomoži u nastanku akni. Takođe, različiti hormonalni poremećaji  praćeni su pojavom akni.

Saznajte sve o aknama, zašto nastaju, koje su tipične zablude kada je reč o aknama, kao i kako se rešiti akni i svih negativnih posledica koje one ostavljaju.

Zašto nastaju akne?teens

Zablude o aknama

Lečenje akni

Vodič za lečenje akni

Ožiljci kao posledica akni

Kod odraslih

Nekoliko saveta…

Uloga dermatologa

 

Možemo Vam pomoći

U ordinaciji Dr Bojić možete pronaći pomoć u lečenju akni

Ordinacija Dr Bojić nudi Vam kompletnu uslugu dijagnostike i lečenja kožnih i polnih bolesti. Budite slobodni da nas kontaktirate i zakažete pregled. Pogledajte sve usluge koje nudi naša ordinacija. Usluge ordinacije Dr Bojić »

Želim da saznam više o uzimanju brisa


Strane: 1 2 3 4 5 6 7 8