Hijaluronska kiselina-fileri

by

U osnovi  preparata za regenaraciju je hijaluronska kiselina, ili  jednostavno, hijaluron. Ona je i osnovna fiziološka komponenata strukutre kože, koja određuje i stepen hidratacije. Molekuli hijaluronske kiseline akumuliraju i vezuju za sebe vodu, i upravo ta osobina daje koži jedrinu i mladost. Starenjem se njena sinteza usporava, količina u koži se smanjuje, gubi se vlažnost i punoća kože.

Nalazi se normalno u koži, oko 50% ukupne hijaluronske kiseline se nalazi u ekstraćelijkom matriksu. Pored čoveka, sintetišu je organizmi svih životinja, i njena hemijska struktura je jednaka svugde. U čistom obliku nema imunogeni potencijal. Ima idealne osobine za estetske intervencije. Čist oblik, koji se u početku koristio, brzo se razgrađuje delovanjem enzima. Daljim usavršavanjem, premošćavanjem (cross-linking) lanaca hijaluronske kiseline, dobijen je proizvod koji je zadržao pozitivne prirodne osobine, a ima značajno povećanu otpornost i dugotrajnost u tkivu.

Pre ubrizgavanja nije potrebno nikakvo testiranje, neželjeni efekti su minimalni, a dobija se svež i prirodan izgled. Proizvodi su neživotinjskog porekla, dobijaju se bakterijskom fermantacijom.

Ubacivanjem hijalurona određene molekulske mase fibroblasti se podstiču na aktivnost i obnavljanjem potkožnog tkiva. Taj proces se naziva biostimulacija-organizan sopstvenim snagama obnavlja kožu i potkožno tkivo. Na taj način dobijaju se najbolji rezultati. Koža izgleda potpuno prirodno, osveženo, podmlađeno.

Ovako se mogu korigovati sitne i duboke bore, opuštena koža, podočnjaci. Svakom pacijentu se pristupa individualno. Preparati se unose u kožu sitnim, tankim iglama tehnikama mezoterapije.

Da bi se postigli trajniji efekti ubacuju se preparati koji se sporije razgrađuju, tj. njihov efekat je dugotrajniji.  Nazivaju se fileri, jer popunjavaju nastali defekt (boru) ili mogu da posluže kao materijal za oblikovanje lica (usana, podočnjaka,  obraza, bora).

Konturna plastika je jedna od najefikasnijih, brzih i bezopasnih metoda terapijske korekcije bora. U savremenoj medicini primenjuje se veliki broj preparata – filera, koji moraju da imaju sledeća osobine: da su bezbedni, efikasni, nekancerogeni i neškodljivi.

Preparati se mogu prodeliti na trajne, dugotrajne filere i na biorazgradive – privmerene filere.
Trajni, sintetički gelovi trajno ostaju u organizmu mogu da migriraju i da stvore komplikacije i posle više godina. Dugotrajni fileri se resorbuju posle nekolko godina. Komplikacije su istoventne kao i kod trajnih filera.

U našoj ordinaciji radmo isključivo sa biorazgradivim (privremenim) filerma, koj se razgrađuju i izbaciju iz organizma; njihovo zadržavanje u organizmu je privremeno, tako da su komplikacije minimalne. Ovakvi preparati pune boru u potpunosti i dozvoljavaju da modeliramo  lice. Estetski rezultati se pojavljuju odmah i izgledaju potpuno pripodno.

Koriste se za korkciju bora na čelu, slepoočnicama, nazolabijalnih bora i oko usana, bora na obrazima, za obnavljanje oblika i volumena usana.

Ne sadrži supstance životinjkog porekla. Ima visok stepen čistoće, što garantuje njegovu visoku biokompatibilnost i tolerantnost. Stabilan rezultat posle primene su između 8 i 12 meseci.

Fileri se koriste za:

Ovaj preparat ne može da se primenjuje kod:

  • trudnoće i laktacije
  • infekcije kože na mestu primene
  • autoimunske bolesti, pogoršanje hroničnih oboljenja
  • postojanje permanentnih filera na mestu planirane injekcije

Za održavanje postignutog efekta neophodne su ponovne injekcije, minimum jedanput godišnje. Trajanje efekta je individualno, zavisi od više faktora: stukture i stanja kože, načina života, godina, mimične aktivnosti.

Možemo Vam pomoći

U ordinaciji Dr Bojić radimo tretmane Hijaluronskom kiselinom

Ordinacija Dr Bojić nudi Vam kompletnu uslugu dijagnostike i lečenja polnih bolesti i tretmane estetske dermatologije. Budite slobodni da nas kontaktirate i zakažete pregled. Pogledajte sve usluge koje nudi naša ordinacija. Usluge ordinacije Dr Bojić »

Želim da zakažem pregled