Dermoskopija

by

Dermoskopija (dermatoskopija, epiluminescentna mikroskopija) je najsavremenija dodatna dijagnostička metoda koja omogućava još precizniju dijagnozu pigmentnih lezija. Koristeći digitalnu tehnologiju promene na koži se uvećavaju tako da se mogu posmatrati boje i strukture koje se ne mogu videti golim okom: epiderm, kao i dublje strukture (dermoepidermalna veza i papilarni derm).

Mnoge studije su pokazale veliku preciznost i pouzdanost ove metode u dijagnostikovanju raznih pigmentovanih lezija, mnogo veću u odnosu na klinički pregled. Ovom metodom mogu se posmatrati sve promene na koži, počev od benignih, kao što su keratoze i mladeži, pa do karcinoma i melanoma.

Posebno treba naglasiti da se ovako mogu otkriti maligne promene još u ranoj fazi, kada se vrlo često ne vide nikakve kliničke promene.

Dobijeni digitalni snimak se, dodatno obradi i čuva posebnom Photomax programu.

P1010002

p1010186 P4150020

 

 

 

 

 

Možemo Vam pomoći

U ordinaciji Dr Bojić radimo Dermoskopiju

Ordinacija Dr Bojić nudi Vam kompletnu uslugu dijagnostike i lečenja polnih bolesti i tretmane estetske dermatologije. Budite slobodni da nas kontaktirate i zakažete pregled. Pogledajte sve usluge koje nudi naša ordinacija. Usluge ordinacije Dr Bojić »

Želim da zakažem pregled